descriptionПро раду supervisor_accountЧлени ради calendar_todayЗаходи createЗвернення assignmentДокументи new_releasesНовини photo_size_select_actualФото perm_contact_calendarКонтакти

Рада Церков закликає владу забезпечити фінансування Суспільного мовника України

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій закликає Верховну Раду та Кабінет Міністрів забезпечити належне фінансування Суспільного мовника, щоб його діяльність не лише продовжувалася в нормальному режимі, але й розвивалася.

Про це йдеться у листах Головуючого ВРЦіРО, Старшого єпископа Української Євангельської Церкви Василя Райчинця, спрямованих голові парламенту та Прем’єр-міністру України 11 квітня.

Церкви і релігійні організації України високо цінують свободу слова та вираження поглядів, які є невід’ємною частиною будь-якого демократичного суспільства. Висвітлення правдивої, об’єктивної інформації та всебічне інформування наших співгромадян про події в Україні, в тому числі релігійного характеру, є важливою місією Суспільного мовника.

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій вітає рішення ПАТ «НСТУ» транслювати на телеканалах UA:ПЕРШИЙ та UA:КУЛЬТУРА богослужіння та проповіді релігійних діячів окремих конфесій. Водночас важливим є забезпечення рівного доступ до трансляції богослужінь усіх релігійних організацій, що входять до складу ВРЦіРО.

На переконання Ради Церков, висвітлення релігійного життя України важливо не лише під час карантину, а і в повсякденній діяльності Суспільного мовника, в чому Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій готова співпрацювати з ПАТ «НСТУ».

Як повідомлялося раніше, бюджет НСТУ у 2020 році мав би становити 1 млрд 711 млн 516 тис. грн, що на 300 млн менше, ніж передбачено в законі "Про суспільне телебачення та радіомовлення України". Суспільний мовник просить уряд не зменшувати видатків на діяльність НСТУ у 2020 році та переглянути наміри щодо скорочення видатків на сферу культури.