descriptionПро раду supervisor_accountЧлени ради calendar_todayЗаходи createЗвернення assignmentДокументи new_releasesНовини photo_size_select_actualФото perm_contact_calendarКонтакти

Зміни до Держбюджету на 2008 рік будуть розглянуті парламентом на наступній сесії

Заходи, Зміни до Держбюджету на 2008 рік будуть розглянуті парламентом н

Восени парламент повернеться до розгляду бюджетних законопроектів, що звільняють релігійні організації від конкурсів з оренди майна

КИЇВ – В останній день другої сесії Верховної Ради України депутатам не вдалось ухвалити законодавчі зміни до Державного бюджету України на 2008 рік, які серед іншого передбачають звільнення релігійних організацій від необхідності участі у конкурсах з оренди державного та комунального майна, що використовується ними для забезпечення проведення богослужінь, релігійних обрядів та церемоній, - про це сьогодні поінформував Інститут релігійної свободи.

Як повідомлялося раніше, відповідний законопроект було подано упарламент Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 2481 від 07.07.2008р.). Пізніше за ініціативи Президента України було внесеноальтернативний законопроект бюджетних змін (реєстр. № 2481-1 від10.07.2008 р.), який містить аналогічні положення відносно звільненнярелігійних організацій від орендних конкурсів.

Під час голосування у Верховній Раді України жоден із вказанихзаконопроектів не набув достатньої кількості голосів для ухвалення уякості закону. За результатами розгляду цих проектів 250-ма голосамидепутатів було прийнято рішення направити обидва зазначенізаконопроекти на повторне перше читання та доопрацювання до Комітету зпитань бюджету. Відповідно до ухваленого парламентом календарного планучергова третя сесія Верховної Ради України шостого скликання розпочнесвою роботу на початку вересня 2008 року.Додатково дивіться хід розгляду законопроектів.

Читайте також:

Керівники Церков і релігійних організацій закликають керівництво держави внести зміни до Держбюджету