descriptionПро раду supervisor_accountЧлени ради calendar_todayЗаходи createЗвернення assignmentДокументи new_releasesНовини photo_size_select_actualФото perm_contact_calendarКонтакти

ВРЦіРО співпрацюватиме з Мін’юстом у форматі Експертної ради

При Міністерстві юстиції буде створено Експертну раду по співпраці з Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій.

Секретаріат ВРЦіРО розробив та погодив на своєму засіданні 19 липня проект Положення про Експертну раду при Мін’юсті.

Підставою для такого співробітництва стане Меморандум по взаємодію між Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій та Міністерством юстиції України, проект якого також розробив Секретаріат ВРЦіРО.

Крім цього, представники конфесій розглянули законодавчі ініціативи, спрямовані на вдосконалення ввезення в Україну, розмитнення та розподілу гуманітарної допомоги.

Учасники засідання обговорили релігійну ситуацію на тимчасово окупованих територіях України – в Криму та на Донбасі – та можливі заходи захисту прав віруючих, які переживають гоніння.

Представники церков і релігійних організацій висловили занепокоєння з приводу антидискримінаційної експертизи МОН підручників і освітніх програм, зауважуючи про спробу використання цієї експертизи для руйнації історичної свідомості, традицій і культури, сімейних цінностей і моральних орієнтирів українських дітей. Раніше ВРЦіРО вже зверталася і до МОН, і до Уряду з закликом скасувати антидискримінаційну експертизу як таку, що виходить за межі законодавства про рівність прав жінок і чоловіків.

За участі Головуючого у ВРЦіРО Ребе Якова Дов Блайха члени Секретаріату спланували низку заходів ВРЦіРО на цей рік – як в Україні, так і за кордоном.