descriptionПро раду supervisor_accountЧлени ради calendar_todayЗаходи createЗвернення assignmentДокументи new_releasesНовини photo_size_select_actualФото perm_contact_calendarКонтакти

ВРЦіРО візьме участь у заходах з нагоди Міжнародного дня зниклих безвісти

Глави і представники конфесій підтримали ініціативу Міжнародного Комітету Червоного Хреста щодо проведення заходів, спрямованих на підтримку сімей, які втратили близьких на сході України внаслідок російської агресії, та привернення уваги суспільства до проблеми зниклих безвісті.

Це питання обговорювалося на засіданні Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, яке відбулося 22 липня у Києві. Розгляд питань порядку денного розпочався з хвилини мовчання, якою члени ВРЦіРО вшанували память старшого єпископа Української Євангельської Церкви Василя Федоровича Райчинця.

Заходи з нагоди Міжнародного дня зниклих безвісти плануються на 30 серпня 2020 року.

Митрополит Епіфаній, Предстоятель Православної Церкви України, зазначив:

Слід підтримати ініціативу щодо проведення заходу нашої Ради в Міжнародний день зниклих безвісти. Бо для рідних і близьких таких людей молитва, надія на Божу допомогу – надзвичайно важлива. Я зустрічався з такими родинами і бачив, як вони потребують духовної підтримки.

Рада Церков також обговорила ініціативу про створення нової бібліотеки Софії (Премудрості) та висловила свою підтримку цьому проєкту.

Учасники зустрічі вирішили повторно звернутися до Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова задля відновлення діалогу та налагодження постійної взаємодії парламенту з ВРЦіРО. Слід відзначити, що протягом першого року діяльності Верховної Ради ІХ скликання ще не було зустрічей керівництва парламенту з Радою Церков.

Іншою темою обговорення під час засідання стала проблематика протидії домашньому насильству. Зокрема, члени ВРЦіРО детальніше ознайомилися з проєктом Інституту релігійної свободи, в рамках якого представники церков і релігійних організацій розроблять спільну комунікаційну стратегію, спрямовану на запобігання насильства на побутовому рівні. Поряд із цим у релігійних діячів залишаються зауваження до так званої Стамбульської конвенції, з огляду на її ідеологічну заангажованість.

Глави конфесій також проаналізували результати діяльності Комісії ВРЦіРО з питань соціального служіння, які представив її виконавчий секретар о. Сергій Дмитрієв, та спланували низку спільних заходів на найближчі місці.

Новим Головуючим у Всеукраїнській Раді Церков і релігійних організацій став митрополит Епіфаній, Предстоятель Православної Церкви України. Згідно положення та регламенту ВРЦіРО ротація головуючого в Раді відбувається кожні пів року за черговістю в списку членів Ради.

Фоторепортаж: Андрій Сидор